ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Котешка люлка/Закуска за шампиони – Кърт Вонегът Котешка люлка/Закуска за шампиони – Кърт Вонегът

Котешка люлка/Закуска за шампиони – Кърт Вонегът

Цена: 18 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

През 1963 година Вонегът публикува „Котешка люлка“. Въпреки че първоначално са продадени само около 500 копия, в момента книгата е доста популярна в САЩ и се изучава в часовете по английски в много училища. Разказвачът в романа е привърженик на религията на Боконон, пише книга за бомбардировката на Хирошима и става свидетел на унищожението на света от субстанцията Лед-9, която кара водата да замръзва при стайна температура.
„Котешка люлка“ е апокалиптичен разказ за съдбата на планетата, цялостната, оригинална теология, визия за бъдещето, която е едновременно черно фаталистична и ужасяващо смешна. Сатирична книга за съвременния човек и неговата лудост, която оставя неизлечима следа върху цяло поколение читатели. „Котешка люлка“ е сред най-значимите творби на миналия век и най-доброто, писано от Вонегът.
„Закуска за шампиони“ е разказ за срещата на двама самотни, мършави и вече позастарели бели мъже върху стремително загиваща планета. Разказвайки историята на никому неизвестния научно-фантастичен писател Килгор Траут и богатия търговец на коли Дуей Хувър, Вонегът вплита размислите си за обществото, политиката, любовта, изкуството, лудостта, силата на идеите и свободната воля. Прочитайки романа на Килгор Траут , Дуейн Хувър претърпява криза и започва да вярва, че всички около него са роботи. Смешна до сълзи, безпощадно разобличителна, но и трогателно лична, това е една от най-запомнящите се книги през ХХ век. Вонегът публикува „Закуска за шампиони“ през 1973 г.
Кърт Вонегът е прочут с оригиналния си творчески стил и чести нецензурни заигравания с думи, контекст, та дори и с рисунки в книгите си. Езикът му е на достъпно за всички социални класи ниво, като същевременно е невероятно увлекателен и неклиширан, спечелвайки си определението „вонегътизъм“.
Книгата е издадена през 1977 г, твърда подвързия, 446 страници. Почти отлично състояние. С подпис на предишен собственик.


Състояние на книгата:  Много добро

Опции за доставка:
Доставка с Еконт или със Спиди, опция преглед, наложен платеж, за сметка на купувача




Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: